PROGRAM 4. TYDZIEŃ WARSZAWSKICH KIN STUDYJNYCH

09-04-202416:58
PROGRAM 4. TYDZIEŃ WARSZAWSKICH KIN STUDYJNYCH – Stowarzyszenie Kin Studyjnych

W tym roku TYDZIEŃ WARSZAWSKICH KIN STUDYJNYCH odbędzie się po raz czwarty w dniach 19 – 25 kwietnia. W wydarzeniu biorą udział wszystkie studyjne kina miasta, a gospodynią jest jak zawsze… Warszawska Syrenka!

* ATLANTIC * AMONDO * ELEKTRONIK * ILUZJON * KINOKAWIARNIA STACJA FALENICA * KINO NA BOKU * KINOTEKA * KULTURA * LUNA * MURANÓW * PRAHA * ŚWIT * U-JAZDOWSKI * WISŁA *

W każdym kinie w ramach Tygodnia Warszawskich Kin Studyjnych zaplanowano szereg wydarzeń: pokazy, dyskusje, warsztaty, wystawy, spotkania, spacery, a nawet potańcówkę. Do zobaczenia ponadczasowa klasyka, kroniki filmowe, Teatroteki, a także najnowsze europejskie produkcje – w tym filmy dla dzieci – w przedpremierowej odsłonie. Część wydarzeń jest bezpłatna, część w atrakcyjnych i przystępnych cenach. Zapraszamy!

Do udziału w wydarzeniach Tygodnia Warszawskich Kin Studyjnych zachęcamy nie tylko stałych bywalców kin studyjnych, ale wszystkich, którzy kochają kino, Warszawę i miejsca, które wpisują się w filmowe tradycje stolicy.

Szczegółowy program i informacje na www.stowarzyszeniekinstudyjnych.pl i offline w wybranych kinach studyjnych.

Organizatorem wydarzenia jest Stowarzyszenie Kin Studyjnych.

Zadanie zostało zrealizowane dzięki wsparciu finansowemu Miasta Stołecznego Warszawy.

Nasi partnerzy: MOJEeKINO.pl, RMF Classic, WFDiF, Pełna Sala, Klatki na oczach. Blog Roberta Siwczyka

Plakat i identyfikacja wizualna by Julia Fukiet.

Kina studyjne od lat wspaniale wpisują się w filmowe tradycje Warszawy łącząc w sobie doświadczenie i nowoczesność – to tu zobaczysz filmową klasykę w świetnej jakości, najnowsze artystyczne produkcje z całego świata, a po seansach porozmawiasz o kinie podczas ciekawych dyskusji ze specjalistami, twórcami i ludźmi kultury.

Tydzień Warszawskich Kin Studyjnych promując kina studyjne promuje kulturę filmową najwyższej jakości: uwrażliwia, zbliża, łączy, edukuje.

WSPIERAJMY KINA STUDYJNE!

PROGRAM 4. TYGODNIA WARSZAWSKICH KIN STUDYJNYCH (plik PDF)